Over de auteur

De schrijver van ‘The Road to Glory’ is Willem La Rivière. Willem La Rivière is op zijn veertiende begonnen met biljarten. Eerst op de kleine tafel en later overgestapt op een pooltafel. Hij is een voormalig toptienspeler, heeft diverse prijzen in de poolsport gewonnen, waaronder een zilveren medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap voor teams in 1995, een bronzen medaille in de Eredivisie 2000. Hij heeft 3e en 5e plaatsen behaald op Grandprix-toernooien, is driemaal 9e geworden op Nederlands Kampioenschappen, was vijf jaar A-speler (beste 64), tweemaal winnaar Thurston Poolclassics eindranking en winnaar van diverse andere toernooien.

 

Hij heeft als individuele en teamspeler meer dan vijfentwintig jaar ervaring. Daarnaast heeft hij als voorzitter van de poolspelers-commissie van de KNBB en als bestuurslid KNBB Sectie Pool gediend, heeft hij in meerdere biljartzalen gewerkt en voor o.a. Matchroom, Thurston, S&PC Capelle, Ophoff en Poolcafé Blaak gespeeld.

 

Willem La Rivière is gecertificeerd club- en jeugdtrainer van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) en de Europese Pocket Billiard Federation (EPBF). Hij heeft tot 2007 vele trainingen gegeven.

Sinds 2007 is Willem La Riviere in dienst bij de KNBB waar hij sinds 2008 de functie van directeur met gepaste trots invult.

 

De liefde voor de sport heeft hem ertoe aangezet dit boek te schrijven om daarmee zijn ervaring en kennis, die hij heeft opgebouwd in de vele jaren dat hij heeft gespeeld, alsook de kennis die hij heeft opgedaan als trainer, over te dragen aan de nieuwe generatie poolspelers.